MENÜ

Térfigyelő kamerák vigyázzák a Meggyesi-telep biztonságát

A város önkormányzatának „Szolnok, Nyugati városrész szociális rehabilitációja” című projektjén belül a Meggyesi-telepen 2013. év végére egy olyan komplex térfigyelő kamerarendszert építettek ki, amely a közbiztonság növelését és a fejlesztés eredményeinek megőrzését szolgálja.

A négy darab kamerát útelágazásokban telepítették, amelyek közül hármat az Újszászi úton, egyet pedig a Tücsök utcában, az építés alatt álló közösségi ház közelében helyeztek el. A kamerák kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a terület jellegéből adódóan feladatukat a lehető legnagyobb hatásfokkal tudják ellátni.  

A csomópontokban elhelyezett fix kamerák a képveszteség nélküli gépjármű és személyi mozgásokat hivatottak megfigyelni, a mozgatható kamerák pedig a pontosabb, felnagyítható megfigyelés és beazonosítás, valamint a mozgás pontos lekövetésére szolgálnak. A kamerák jelei mikrohullámú hálózaton keresztül a Volán székház tetején elhelyezett átjátszón keresztül jutnak a rendőrség megfigyelő központjába. 

A kamerarendszer kiépítése hozzájárul a Meggyesi-telep közbiztonságának növeléséhez, a bűncselekmények visszaszorításához, az esetleges bűnelkövetők beazonosításához.  

   

                       

Asztali nézet